365-EagleLodges-Logo-ZWART-WEBSITE.png

Cacao Lodges

Open je hart en dans door het leven

Cacao van jou

Ben je op zoek naar een diepere verbinding met jezelf en de natuur om je heen? Overweeg dan eens om deel te nemen aan een cacaoceremonie in de zweethut. Dit eeuwenoude ritueel biedt een krachtige manier om te ontspannen en los te laten, terwijl je tegelijkertijd je bewustzijn en spirituele groei stimuleert.

Een cacaoceremonie is een spiritueel ritueel waarbij cacaodrank wordt gedronken als een heilige plantmedicijn. De ceremonie vindt plaats in de context van de zweethut, die ook bekend staat als de inipi inheemse ceremonie. De zweethut kennen we als een plek waarin we bijeenkomen om te mediteren en te bidden.

De ceremonie

De cacaodrank wordt beschouwd als een heilige drank vanwege de fysieke en spirituele voordelen die het biedt. Het bevat stoffen die de productie van serotonine en endorfine in de hersenen stimuleren, waardoor de stemming wordt verbeterd en gevoelens van geluk en welzijn worden bevorderd. Bovendien helpt de cacaodrank je om je hart te openen en in contact te komen met je innerlijke zelf, wat kan leiden tot diepere inzichten en genezing.

In combinatie met de zweethutceremonie biedt de cacaoceremonie een krachtige manier om de helende krachten van de natuur te ervaren. De warmte van de zweethut zorgt voor een diepe ontspanning en helpt om de spieren te ontspannen. Het creëert ook een gevoel van verbinding met de aarde en de elementen, waardoor je je meer gegrond voelt.

Praktische zaken

Als je op zoek bent naar een diepe, betekenisvolle ervaring die je kan helpen om los te laten, te genezen en te groeien, dan is een cacaoceremonie in de zweethut iets voor jou. 

Je kunt ook gerust deelnemen als je geen cacao wilt drinken (of maar een klein beetje). Cacao is volledig veilig en geeft een mooie extra verdieping aan de ceremonie, maar niets is verplicht. Je aanwezigheid is op zichzelf al meer dan genoeg.

Let bij het boeken van je ticket even goed op de tijden. De meeste cacaoceremonies zijn in de avond (vaak op vrijdagen). 

Verder heb je precies hetzelfde nodig als bij een reguliere zweethutceremonie. Neem dus voldoende drinkwater en handdoeken mee. 

De cacaoceremonies worden allemaal gegeven op onze locatie in het Horsterwold

Emanuela

Begeleiding

Onder de bezielende leiding van Emanuela zingen we, bidden we, herstellende we diepe verbindingen en is er ook nog eens heel veel plezier. Daarnaast staat Emanuela bekend om haar milde hutten en prachtige teachings. In het dagelijks leven is Emanuela relatie-therapeut en schrijft ze boeken over de liefde.

Jouw TICKET boek je hier