Welkom bij EagleLodges

Remember who you truly are

Het mysterie van de zweethut

Middenin het grootste loofbos van Nederland vind je onze EagleLodges. In het donker en rondom de warme stenen ontstaat een mystieke sfeer die zich niet in woorden laat vangen. In diepe verbondenheid met de anderen, de natuur en vooral met jezelf kom je tot nieuwe inzichten die jouw kijk op jezelf en op de wereld voorgoed zullen veranderen.

Wat is een zweethut?

De zweethutceremonies bij EagleLodges zijn geïnspireerd op eeuwenoude tradities die bij verschillende natuurvolkeren nog steeds voorkomen. Zweethutten kom je in heel veel verschillende maten en vormen tegen. Ook worden de ceremonies overal anders gegeven. Onze manier noemen we EagleLodges. Warm, intens en liefdevol verbonden.

De kern van een ceremonie is gebaseerd op een van de oudste religies ter wereld: het geloof in de natuur (ook wel Animisme genoemd). Hierbij wordt uitgegaan dat alles een ziel heeft en dat wij met elkaar onderdeel zijn van een groot geheel. Alles is met elkaar verbonden. De mens staat hierin niet centraal maar moeder aarde. Zij die ons draagt, leven geeft, voedt en ook weer opneemt als we sterven. 

Tijdens onze bijeenkomsten gaat het dan ook niet om de persoonlijke processen, maar om ons te herinneren wie we gezamenlijk zijn. Een collectief van alles wat is. Dit geeft een enorm gevoel van saamhorigheid en respect voor de natuur met al haar wijsheid en schoonheid. Alle krachten doen mee, de wind, de regen, de zon, maan en sterren. Alle dieren doen mee, zelfs de stenen (ook wel Natuurgodsdienst of Animisme genoemd)

Op een groot vuur midden in het bos, verwarmen we de stenen. Deze stenen worden gloeiend heet de zweethut binnen gebracht. In het duister van de hut zitten de deelnemers rond de stenen. Een emmer met water wordt naar binnen gebracht, de ‘deur’ wordt met een deken afgedekt en de ceremonie kan beginnen.

To remember who you truly are...

Jouw TICKET boek je hier

De innerlijke rust & verbinding

Overgave, innerlijke rust, verbinding met dat wat niet zichtbaar is... Zo mooi

Erik Kootstra

Wat een kwaliteit, wauw

Altijd weer thuis komen en de weg weer vinden in het leven. Met fantastische gieters die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben.

Liesbeth Groen

Erg fijn om het ritueel van begin tot eind mee te maken

Gisteren een intens mooie dag gehad bij de Eagle Lodges 🦅 Jeroen en David creëeren meteen een veilige omgeving / sacred space om het zweethut ritueel te ervaren.

Bas Evers

Een geweldige ervaring!

Fijne mensen, fijne plek, fijne stenen. Geweldige ervaring je grens te leren kennen, op te rekken en dan te laten vervagen in de hut, grenzeloos fijn de warmte binnenin te voelen en eindeloos na te gloeien.

Steph Weigert

Eeuwen oude rituelen!

Eagle Lodges brengt eeuwenoude rituelen tot leven op een prachtige plek midden in de natuur. Liefdevolle begeleiding en zorg voor elkaar. Zonder woorden steunen we elkaar. We ervaren een universele verbondenheid die boven alles uitstijgt. ‘Remember who you truly are’ is niets teveel gezegd. Het is thuiskomen. Thuiskomen bij jezelf. Ik ervaar een kracht die ik nooit eerder zo heb ervaren.

Marie-Jose Capello

Ik ben dichter tot mijzelf gekomen

Ik ben dichterbij gekomen wie ik werkelijk ben. Ik en mijn grenzen, ik en wat ik voor anderen wil betekenen, ik voor wat ik voor mezelf wil betekenen.

Dank David de Kock voor je wijsheid en het liefdevol laten zien van de waarheid. Dank Jeroen Wolff voor je zachtheid en je bijzonder gave om de stenen te laten spreken.

Rob Banen