365-EagleLodges-Logo-ZWART-WEBSITE.png

MenFire Ceremonies

"Voor mannen die zich weer thuis willen voelen bij zichzelf en elkaar"

MenFire ceremonies

“Van origine was de zweethut alleen toegangkelijk voor het mannelijke geslacht. Inmiddels zijn we verder geevolueerd en zien we dit gelukkig nu anders. Maar wanneer ik alleen met mannen in de hut zit, merk ik dat het anders is. Mannen laden hun energie op in aanwezigheid van andere mannen. Ze kunnen ontspannen, hebben minder bewijsdrang en ervaren even geen gedoe.” 

Jeroen Wolff – Oprichter EagleLodges

Ontdek het vuur in jezelf

Regelmatig organiseren we aparte zweethutceremonies voor mannen. Waar we voor vrouwen speciaal de MoonLodges hebben, komen nu ook de mannen apart samen rond het vuur en de stenen. Waar vrouwen over het algemeen meer over hun gevoelens en emoties praten, zien we keer op keer de bevrijding bij mannen als ze dit ook toelaten. Het is zo leerzaam en zelfs helend om te luisteren naar andere mannen en te beseffen dat je niet de enige bent die tegen dingen aanloopt in het leven. Sterker nog; wanneer er een veilige setting ontstaat tussen de mannen, worden er (vaak voor het eerst) onderwerpen gedeeld die zich tot dan toe alleen maar in de binnenwereld afspeelden. Dit in combinatie met de warmte van de hut en de klanken van het samen gezongen lied maakt het tot één van de meest bijzondere ceremonies die we aanbieden bij EagleLodges. 

Wat zeggen de deelnemers...

Ik zag aanvankelijk wat op tegen de warmte en mannen die zich groot proberen te houden. Niets bleek minder waar. Geweldige ontroerende gesprekken. Ik voel me veel meer verbonden.

Bas

Samen bij de stenen maakt een kracht los die ik niet eerder zo heb ervaren. Helemaal als we samen zingen. Dan kan ik er weer weken tegen.

Erik

Ik ben regelmatig bij EagleLodges ook bij de gemengde hutten, maar de mannenhutten hebben toch een speciaal plekje in m'n hart. Wat zijn mannen toch mooi als ze kwetsbaar durven zijn.

Peter

Wat kun je verwachten?

Kan je blijven staan bij alles wat er is? Deze vraag stellen we vaak tijdens de ceremonie. En kun je blijven staan zonder kracht te gebruiken? Hoe doe je dat dan? 

Tijdens de MenFire ceremonies ontmoet je de mannelijke kern in jezelf en deel je dit met de andere mannelijke aanwezigen. Dit maakt de ervaring van MenFire-ceremonies zo uniek. Ondanks dat de opbouw van een MenFire dag iedere keer ongeveer hetzelfde is, is toch geen ceremonie gelijk. Ieder persoon is anders en daarmee iedere groep evengoed. 

Kort gezegd volgen we de volgende structuur:

Na aankomst en een korte kennismaking begint het eerste deel van de ceremonie. We leggen allemaal een aantal stenen op het altaar van brandhout. Met het leggen van de stenen bepaalt ieder voor zich zijn persoonlijke intentie voor deze dag. Deze stenen nemen we later mee de zweethut in, nadat de firekeepers ze flink hebben verwarmd door het hout aan te steken voor het vuur te zorgen. 

Ondertussen bouwen we met elkaar de zweethut op en bereiden we ons voor op de overgang van licht naar donker (van buiten naar binnen). Wanneer de stenen heet genoeg zijn nemen we plaats in de zweethut en begint deel twee van de ceremonie. 

Eenmaal in het donker zitten we met aandacht bij elkaar en de roodgloeiende stenen. We delen verhalen en zingen eenvoudige mantra’s om de ceremonie kracht bij te zetten. Hier komen we langzaam tot de kern van de samenkomst. Soms blijft het enige tijd stil of vloeien er wat tranen, maar meestal is er een enorm gevoel van verbondenheid, eenheid zelfs. Met elkaar en met alles om ons heen. 

Heb je toch nog vragen, kijk dan nog even op onze FAQ pagina of stuur een mailtje naar [email protected]. We helpen je graag verder.

Jeroen Wolff

Watergieter

Een 'echte' man zijn!

"Wat heb ik een hoop geprobeerd en wat heb ik vaak gedacht: hoe dan?! Nu weet ik gelukkig beter. Het was heel stuk dichterbij dan ik dacht."

Jouw TICKET boek je hier