arrow_drop_up arrow_drop_down

Veel gestelde vragen

Hoe gaan jullie om met de corona-maatregelen?

Ook wij hebben ons moeten aanpassen aan de RIVM-maatregelen. Gelukkig hebben we er inmiddels de nodige ervaring mee kunnen opdoen. We hebben de groepen kleiner gemaakt en de hut veel groter, zo is er voor iedereen voldoende afstand en omdat we ook flink meer stenen mee naar binnen nemen zul je het niet koud krijgen. Daarnaast vragen we iedereen een mondkapje te dragen in de hut. (Dit is sowieso veel prettiger, omdat je zo de hete lucht beter kunt inademen.) 

Hoe lang duurt een ceremonie?

Op reguliere dagen worden er meestal twee zweethutceremonies aangeboden. Een ceremonie duurt ruim een uur (vaker nog wel iets langer). Uiteraard gaat regelmatig de deur open zodat je niet steeds in de warmte zit. De meeste mensen ervaren echter een gevoel van tijdloosheid tijdens de ceremonie. (Wat geweldig voelt)

Al met al is het een dag vullend programma. Zo bouwen we gezamenlijk de hut op en hangen we met z'n allen na afloop de dekens weer terug. 

Tijdens Moonlodge ceremonies (hiervoor is een apart kaartje te boeken) wordt er één langere zweethut aangeboden. Deze is minder heet, maar door de duur op een andere manier net zo bijzonder. (Moonlodges zijn er alleen voor vrouwen)

Worden er andere middelen gebruikt tijdens de ceremonie?

Al onze ceremonies zijn helemaal au-naturel. Geen geestverruimende middelen zijn toegestaan, noch nodig om het diepe gevoel van ontspanning eenheid te bereiken. Alles wat je nodig hebt zit al in je. Daarnaast is het zeer aan te raden om de dagen voor een ceremonie geen alcohol te nuttigen. Alcohol en de zweethut (zowel er voor als er na) zijn een slechte combinatie.

Ik kan toch niet komen door omstandigheden.

Wanneer je verhinderd bent of om COVID-achtige redenen niet willen/kunnen komen, neem dan even contact met ons op. We verplaatsen je ticket naar een ander moment.

Mogen kinderen ook mee?

Jazeker, onze eigen kinderen zijn ook vaak bij en in de zweethut te vinden. Er is geen leeftijdsgrens iedereen is welkom. Wel graag even een kaartje kopen voor je kind. Je vindt een apart kinderkaartje in onze ticketshop.

Wat neem ik mee?

Gelukkig hoef je niet veel mee te nemen voor een zweethutceremonie. In de hut draag je badkleding of ben je helemaal naakt (dit doen de meeste deelnemers, maar doe wat goed bij je past). Neem verder voldoende handdoeken mee en een paar slippers. Verder is er geen kraan op het terrein, dus neem ook voldoende drinkwater en wat eten voor jezelf mee. Ten slotte vragen we je om geen make-up en deodorant of parfum te dragen. (Dit werkt niet goed in de hut)

Waar is het?

Onze prachtige plek bevindt zich in het Horsterwold. Je kunt parkeren op de algemene parkeerplaats naast Staatsbosbeheer aan de Groenewoudseweg 7 in Zeewolde. Vanaf hier is het nog zo'n 12 minuten lopen. Trek de juiste schoenen aan, je moet nog een stukje door het bos.

Kan ik ook overnachten?

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in de buurt.

- Klik hier voor een overzicht van nabijgelegen campings

- Klik hier voor een overzicht van nabijgelegen hotels

Ook is er een prachtige B&B in de buurt.

http://www.naturistenbedenbreakfast.com

Mijn vraag staat er niet tussen...

Geen nood, stuur ons even een mailtje, dan beantwoorden we je vraag alsnog. info@eaglelodges.nl